FAQ’S

ENCORE VÅTFODER

Encores portionspåsar, förpackningar och burkar är rika på taurin, eftersom höga halter av syran finns naturligt i muskelvävnad som kycklingbröst, tonfisk, sardiner och makrillfiléer som vi använder i de här recepten.

Taurin är en aminosyra som är nödvändig för att hjärtat och ögonen ska fungera ordentligt.

I många produkter av andra fabrikat kan nivån naturligt taurin vara väldigt låg. För att miniminivån som en katt behöver ska uppnås måste syntetiskt taurin tillsättas i fodret.

Oberoende vetenskapliga tester har visat att de olika varianterna av Encores Fisk i buljong gott och väl överstiger det dagliga taurinbehovet hos katter och dessutom innehåller det i naturlig form.

Katter behöver en hög taurinnivå för sina kroppsfunktioner. De har emellertid en begränsad mängd enzymer som kan producera taurin från andra aminosyror som metionin och cystein. Av denna anledning måste deras diet ha högt taurininnehåll. Vid taurinbrist kan symptom som hjärtfel (dilaterad kardiomyopati), tillbakabildning av näthinnan, fortplantningsproblem och onormal fosterutveckling tillstöta.

Encore tillverkar komplementfoder för katter och hundar som är en perfekt del av en balanserad kost.

På samma sätt som för människor finns ett rekommenderat dagligt intag av vitaminer, mineraler, fetter och proteiner för katter och hundar.

Många fabrikat tillsätter vitaminer i sitt foder för att bestämmelserna för helfoder ska uppfyllas.

Vitaminerna kan dock påverka smaken hos våtfoder, och därför föredrar vi på Encore att katter och hundar får 100 % naturlig god mat med de högkvalitativa ingredienser som används i våra burkar, förpackningar och portionspåsar.

Vi erbjuder även våt- och torrhelfoder för katter och hundar.

Encores torrfoder är SPANNMÅLSFRIA  och innehåller upp till 80 % kyckling och en aktiv probiotika eller prebiotika.

Det finns recept för både fullvuxna och kattungar/hundvalpar.

Encores paté är framställd av färska, naturliga ingredienser inklusive kyckling, lax eller kanin.

Encore komplementfoder – kan utfodras tillsammans med Encores helfoder för katt eller hund för en balanserad diet.

Glöm inte att ta en titt i utfordringsguiden och anpassa torrfodret efter våtfodret så att ditt husdjur inte går upp i vikt.

I sin patéer använder Encore färskt inkråm som är dugligt för mänskliga livsmedel, inklusive lever och njurar, som bas. Denna bas blandas sedan med andra ingredienser för olika recept som t.ex. kanin eller lax och grönsaker (Encores hundpaté).

Vi skapade patérätter med utgångspunkt från kundundersökningar, eftersom det var bästa sättet att lägga till helfoder i vårt våtfodersortiment utan att tumma på den goda smaken eller vårt val att använda ingredienser som duger till livsmedel för människor i våtfodret.

Encores djurfoder tillverkas i samarbete med ett antal specialföretag i Storbritannien, Frankrike, Österrike, Spanien och Thailand.

Vår partner i Thailand är en av de största leverantörerna av konserverad tonfisk och behandlad kyckling i världen.

Det är en fabrik för framställning av livsmedel till människor som fått betyg A av British Retail Food Consortium in Food Safety.

Detta är en internationellt erkänd standard vid tillverkning av livsmedel för människor, och vi är ett av ytterst få företag som tillämpar denna standard för vårt djurfoder.

Varje Encore-rätt följer en strikt kvalitetsspecifikation och alla ingredienser kan spåras från källan och genom tillverkningsprocessen.

Kycklingarna kommer från noggrant utvalda gårdar som har valts ut för sina höga hälsostandarders skull.

Det här är frigående kycklingar  som fått växa dubbelt så länge som en standardkyckling i Storbritannien, och de har fyra gånger så stor yta att röra sig på.

All fisk som används i Encores rätter är av ej utrotningshotade fisksorter som fångats med delfinvänliga fiskemetoder, och vår tonfisk är godkänd av Earth Island Institute i USA.

Vi tillverkar vårt foder i samarbete med olika leverantörer i Europa – Storbritannien, Frankrike och Österrike, USA, Australien och Thailand, eftersom vi vill använda den bästa tillverkningsexpertisen och de bästa tillverkningsstandarderna i alla fabriker.

Encore är naturligt djurfoder som mer än väl uppfyller kriterierna för förpackningsbestämmelser enligt riktlinjerna från tillsynsmyndigheterna FEDIAF, AAFCO och PFIAA i både Europa, USA och Australien.

Tillverkat med enbart naturliga ingredienser